Benodigdheden:
250g boter in blokjes + extra om in te vetten
150g bittere chocolade in stukjes
210g bloem (geen zelfrijzende)
100g donker bruine suiker
4 losgeklopte eieren
70g blanke hazelnoten (in kleine stukes)
100g rozijnen (naar keuze)
75g pure chocolade chips
120g gesmolten witte chocolade ter garnering
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik in van 28x18cm en bekleed de vorm met bakpapier. Doe de boter en de chocolade in een pan en laat het op een zacht vuur smelten. Af en toe in roeren (tegen het aanbranden) Haal de pan van het vuur en laat het afkoelen.
Zeef de bloem boven een grote kom en roer de suiker er goed door. Roer de losgeklopte eieren door het afgekoelde chocolademengsel en klop dit door de bloem en de suiker. Voeg de noten en rozijnen en de chocolade chips toe. Schep het mengels in het cakeblik en strijk de bovenkant glad.
Bak de cake 30min in de voorverwarmde oven. Prik met een vork of prikker in de cake en check of hij schoon uitkomt. Dan is de cake klaar. Laat de cake 15min afkoelen in het blik, keer hem dan om op een taartrooster en laat hem verder afkoelen. Laat ter versiering de witte chocolade over de cake lopen. Snij de cake in kleine vierkanten en laat die nog wat steviger worden.
Tip:
Ik heb hier gebruik gemaakt van witte chocolade met kokosnoot en hem volledig uitgesmeerd over de cake.
Reacties
Een reactie posten