Omrekentabellen

Omrekentabel suiker <-> Stevia:

SUIKER                          STEVIA POEDER                      STEVIA VLOEIBAAR
1 kop                             1 theelepel                              1 theelepel
1 eetlepel                       1/4 theelepel                           6-9 druppels
1 theelepel                     1 mespunt of 1/16 theelepel     2-4 druppels


OMREKENTABEL OVENTEMPERATUREN* Elektrisch <-> Hete lucht <-> Gas

Omschrijving:
Temperatuur: EH G ( 1- 8)
°C = graden Celsius

E = Elektrische oven (conventioneel - onder en bovenwarmte)

H = Heteluchtoven / Combimagnetron

G ( 1- 8) = Gasovens met 8 standen
Koel (drogen) 0 - 60 °C 50 °C45 1/4
Lauw 90 - 110 °C100 °C90 °C1/2 (= 100 °C )
Lauwwarm 110 - 140 °C125 °C115 °C 3/4 (= 125 °C )
1 (= 140 °C )
Matig warm 140 - 160 °C150 °C135 °C 2 (= 160 °C )
Warm 160 - 185 °C175 °C155 °C 3 (= 180 °C )
Zeer warm 185 - 210 °C200 °C180 °C 4 (= 200 °C)
Heet 210 - 230 °C225 °C200 °C 5 (= 220 °C )
Erg heet 230 - 250 °C245 °C220 °C 6 (= 240 °C )
Zeer heet 250 - 275 °C260 °C235 °C 7 (= 260 °C )
Extreem heet (branden)280 / 300 °C280 °C / GRILL250 °C / GRILL 8 (= 280 °C )

* De waarden in de tabel zijn afgerond en bij benadering, individuele ovens kunnen afwijken.

** Wordt ergens alleen een temperatuur opgegeven dan wordt meestal de 'conventionele' oventemperatuur (E) bedoeld. Hete lucht ovens zijn efficiënter met warmte. De omrekenformule E / H is: °H = °E - 10 %

Conversie tabel – vloeibare Ingrediënten

HoeveelheidMetrieke equivalent
1 teaspoon (ts)5 ml
1 tablespoon (TS) eetlepel (EL)15 ml
1/8 cup30 ml
1/4 cup60 ml
1/3 cup80 ml
1/2 cup120 ml
2/3 cup160 ml
3/4 cup180 ml
1 cup240 ml
1 1/2 cups350 ml
2 cups475 ml
3 cups700 ml
4 cups950 ml
NB: Hierboven vind je de precieze omrekening. Wanneer het niet zo precies hoeft te zijn, kan je als volgt omzetten: 1 cup = 250 ml


Conversie tabel – niet vloeibare ingrediënten

Gewicht in gram
Ingrediënt
1 cup
3/4 cup
2/3 cup
1/2 cup
1/3 cup
1/4 cup
2 TS/EL
Bloem
120 g
90 g
80 g
60 g
40 g
30 g
15 g
Bloem – gezeefd
110 g
80 g
70 g
55 g
35 g
27 g
13 g
Suiker
200 g
150 g
130 g
100 g
65 g
50 g
25 g
Bruine suiker
180 g
135 g
120 g
90 g
60 g
45 g
23 g
Rijst – niet gekookt
190 g
140 g
125 g
95 g
65 g
48 g
24 g
Couscous –niet gekookt
180 g
135 g
120 g
90 g
60 g
45 g
22 g
Tafelzout
300 g
230 g
200 g
150 g
100 g
75 g
40 g
Boter
240 g
180 g
160 g
120 g
80 g
60 g
30 g
Noten – gehakt
150 g
110 g
100 g
75 g
50 g
40 g
20 g
Parmezaan, geraspt
90 g
65 g
60 g
45 g
30 g
22 g
11 g
Honing
340 g
255 g
227 g
170 g
113 g
85 g
43 g

Reacties