Benodigdheden:
250g boter
200g pure chocolade
4 eieren
300g suiker
60g patiseriebloem
80g cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
20g brésiliennenootjes
Bereiding:
Dit neemt een beetje tijd in beslag. Dus voorzie genoeg tijd.
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met warm water op een matig vuur. breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in de bain-marie.
Neem de mengschaal van de keukenmachine. Als je geen hebt neem je gewoon een mengkom. Breek daarin de eieren.
Zet de keukenmachine op een matige snelheid of gebruik een mixer om de eieren op te kloppen tot een luchtige en schuimige massa.
Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig zijn opgeklopt. Laat alles zeer goed mengen tot je een bleek mengsel krijgt.
Neem een mengkom en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder in de mengkom.
Roer tussendoor even in het chocolade-boter mengsel.
Schenk het chocolade-boter mengsel bij de opgeklopte eieren.
Voeg dan ook het bloemmengsel erbij. Laat alles goed mengen in de keukenmachine of met de mixer.
Verwarm de oven op 180°C.
Neem een ovenschaal en beboter de binnenkant van de schaal. Leg dan een bakpapier in de schaal. De boter zal er voor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
Doe het mengsel in de ovenschaal en strijk het oppervlak glad.
Strooi er dan de brésilliennenootjes over. Hier kan je ook je fantasie laten werken, door bijvoobeeld nootjes toe te voegen aan het beslag.
Bak het beslag ongeveer 20min in de oven. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn. Laat het goed afkoelen, zodat het terug opstijft.De bedoeling van brownies is dat de binnenkant nog zacht en vochtig is.
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en vedeel dan voorzichting in vierkantjes van zo'n 5x5 cm. Dit kan je doen met een broodmes.
Serveer de brownies met een heerlijke kop koffie of met een lekker glas chocolade melk.
250g boter
200g pure chocolade
4 eieren
300g suiker
60g patiseriebloem
80g cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
20g brésiliennenootjes
Bereiding:
Dit neemt een beetje tijd in beslag. Dus voorzie genoeg tijd.
Het begint met een klassieke bain-marie. Zet een pot met warm water op een matig vuur. breng het water tot tegen het kookpunt en dompel vervolgens een tweede pot of pan in het warme water.
Breek de chocolade in stukjes en snij de koude boter in blokjes. Laat de boter en de chocolade zacht smelten in de bain-marie.
Neem de mengschaal van de keukenmachine. Als je geen hebt neem je gewoon een mengkom. Breek daarin de eieren.
Zet de keukenmachine op een matige snelheid of gebruik een mixer om de eieren op te kloppen tot een luchtige en schuimige massa.
Weeg de juiste hoeveelheid suiker af. Voeg de suiker toe zodra de eitjes luchtig zijn opgeklopt. Laat alles zeer goed mengen tot je een bleek mengsel krijgt.
Neem een mengkom en plaats er een zeef over. Zeef de afgewogen hoeveelheid bloem, samen met het cacaopoeder en het bakpoeder in de mengkom.
Roer tussendoor even in het chocolade-boter mengsel.
Schenk het chocolade-boter mengsel bij de opgeklopte eieren.
Voeg dan ook het bloemmengsel erbij. Laat alles goed mengen in de keukenmachine of met de mixer.
Verwarm de oven op 180°C.
Neem een ovenschaal en beboter de binnenkant van de schaal. Leg dan een bakpapier in de schaal. De boter zal er voor zorgen dat het papier aan de schaal kleeft.
Doe het mengsel in de ovenschaal en strijk het oppervlak glad.
Strooi er dan de brésilliennenootjes over. Hier kan je ook je fantasie laten werken, door bijvoobeeld nootjes toe te voegen aan het beslag.
Bak het beslag ongeveer 20min in de oven. Na het bakken zal het gebak nog een beetje wak zijn. Laat het goed afkoelen, zodat het terug opstijft.De bedoeling van brownies is dat de binnenkant nog zacht en vochtig is.
Snij de korstjes van het afgekoelde gebak en vedeel dan voorzichting in vierkantjes van zo'n 5x5 cm. Dit kan je doen met een broodmes.
Serveer de brownies met een heerlijke kop koffie of met een lekker glas chocolade melk.
Ooit gemaakt voor de buren en die waren er verzot op!
BeantwoordenVerwijderen