Een potje kopen is leuk, zelf maken nog veel leuker en het is eigenlijk heel simpel. Er zijn meerdere varianten voor huisgemaakte Nutella.
Recept 1:
Ingrediënten
60 g Geroosterde hazelnoten
100 g Pure chocolate
100 g Suiker
70 g Boter
70 ml Melk
Bereiding
Maal de hazelnoten en suiker tot een fijn poeder. Voeg de chocolade in kleine stukjes toe en meng het geheel. Smelt het geheel ‘au bain-marie’ (het mag niet koken!) en voeg al roerende langzaam de boter en de melk toe. Als er een mooie crème ontstaat kan het in potjes. In de koelkast is de notenpasta ca 10 dagen houdbaar. Heerlijk over ijs en cake en natuurlijk, de boterham!
Recept 2:
Benodigdheden:
Een keukenmachine of een mixer
Een koekenpan
3 el Kokosolie
60g Chocola (99% puur)
200g Hazelnoten
100g Macadamianoten
mespuntje zout
2el Honing (kan ook wat anders zijn om het zoet te maken, bijvoorbeeld stevia)
Bereiding:
De hoeveelheden zijn naar eigen smaak. Maar is dus allemaal naar eigen smaak, dus je hebt wellicht wat meer of minder van het één of ander nodig.
Rooster in een droge koekenpan de noten tot ze gaan glimmen en een beetje een kleurtje krijgen. Mik de hele bende in een keukenmachine en maal ze. Blijf malen tot de bende gaat klonteren (de noten laten dan hun olie los). Dit kan best even duren.
Ondertussen smelt je de kokosolie. Als de noten zijn gaan klonteren doe je de kokosolie erbij tot het een pasta wordt met de gewenste dikte (ik heb hem net niet smeerbaar gemaakt, omdat er ook nog honing en chocola bij gaat; je kan later altijd nog olie toevoegen).
Voeg er naar smaak zout bij, zodat de notensmaak echt goed tot zijn recht komt.
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron (bij magnetron: niet te lang en iedere 5 seconden of zo roeren; bij au bain marie: blijven roeren). Voeg de chocola toe aan de notenpasta en laat de keukenmachine weer alles mengen. Voeg ook honing toe en meng dit.
Belangrijk is te blijven proeven en naar smaak chocola en honing toe te voegen.
Recept 1:
Ingrediënten
60 g Geroosterde hazelnoten
100 g Pure chocolate
100 g Suiker
70 g Boter
70 ml Melk
Bereiding
Maal de hazelnoten en suiker tot een fijn poeder. Voeg de chocolade in kleine stukjes toe en meng het geheel. Smelt het geheel ‘au bain-marie’ (het mag niet koken!) en voeg al roerende langzaam de boter en de melk toe. Als er een mooie crème ontstaat kan het in potjes. In de koelkast is de notenpasta ca 10 dagen houdbaar. Heerlijk over ijs en cake en natuurlijk, de boterham!
Recept 2:
Benodigdheden:
Een keukenmachine of een mixer
Een koekenpan
3 el Kokosolie
60g Chocola (99% puur)
200g Hazelnoten
100g Macadamianoten
mespuntje zout
2el Honing (kan ook wat anders zijn om het zoet te maken, bijvoorbeeld stevia)
Bereiding:
De hoeveelheden zijn naar eigen smaak. Maar is dus allemaal naar eigen smaak, dus je hebt wellicht wat meer of minder van het één of ander nodig.
Rooster in een droge koekenpan de noten tot ze gaan glimmen en een beetje een kleurtje krijgen. Mik de hele bende in een keukenmachine en maal ze. Blijf malen tot de bende gaat klonteren (de noten laten dan hun olie los). Dit kan best even duren.
Ondertussen smelt je de kokosolie. Als de noten zijn gaan klonteren doe je de kokosolie erbij tot het een pasta wordt met de gewenste dikte (ik heb hem net niet smeerbaar gemaakt, omdat er ook nog honing en chocola bij gaat; je kan later altijd nog olie toevoegen).
Voeg er naar smaak zout bij, zodat de notensmaak echt goed tot zijn recht komt.
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron (bij magnetron: niet te lang en iedere 5 seconden of zo roeren; bij au bain marie: blijven roeren). Voeg de chocola toe aan de notenpasta en laat de keukenmachine weer alles mengen. Voeg ook honing toe en meng dit.
Belangrijk is te blijven proeven en naar smaak chocola en honing toe te voegen.
Reacties
Een reactie posten