Chocoladecakejes met roomglazuur

Benodigdheden:
90g zachte boter
110g suiker
2 eieren
2 el melk
50g chocolade chips
210g zelfrijzende bloem
25g cacaopoeder
Voor de roomglazuur:
225g witte chocolade
150g mascarpone
Voor de afwerking nog enkele chocoladekrullen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bekleed een muffinblik met 12 cakevormpjes.
Klop in een kom de boter met de suiker licht en schuimig. Voeg hierbij een voor een de eieren toe. Meng dit stevig. Voeg de melk toe. Spatel de chocolade chips erdoor (niet meer mixen, dan maak je de chips kapot). Zeef de bloem en de cacaopoeder en schep dit erdoor. Doe het beslag in de vormpjes en strijk de bovenkant glad. Bak deze cakejes 20 min in de oven. Laat deze dan afkoelen op een taartrooster.
Smelt voor de glazuur de witte chocolade in een kom en laat deze even afkoelen. Klop in een andere kom de mascarpone glad en voeg de afgekoelde chocolade toe. Bestrijk de bovenkant van de cakejes met dit mengsel en werkt af met een aantal chocoladekrullen. Zet de cakejes nog 1uur inde koelkast en dan smullen maar.

Reacties