Key Lime Pie

Benodigheden voor +/-  12 stukken:

180g bloem (+ een beetje om te bestuiven)
2 el poedersuiker
150g boter (+ een beetje om in te vetten)
3 limoenen
4 volledige eieren
3 eierdooiers (hou het eiwit appart)
460ml condensmelk
110g suiker
bakpapier
droge bonen of erwten voor het blindbakken (ik heb het met rijst gedaan)

Bereidingswijze:
Stap 1:
Meng 180g bloem en het poedersuiker door elkaar. Voeg 150g boter in stukjes en 1el ijskoud water toe. Kneed dit tot een deeg (met mixer of met de hand). Zet dit deeg ongeveer 1uur in de koelkast. Dek het deeg wel af. Voorkomt uitdroging.
Was 3 limoenen af met heet water. Droog ze af en rasp de schil. Pers alle limoenen uit en meet 125ml limoensap af.
Stap 2:
Vet een sprinvorm (diam. 26cm) in. Rol het deeg op een beetje bloem uit tot een ronde lap (diam 30cm) en leg deze in de vorm. Druk het deeg bij de randen aan. Prik de bodem met een vork meerdere keren in en belg hem met bakpapier en de bonen (in mijn geval dus de rijst). Bak de bodem ongeveer 15min in een voorverwarmde oven van 200°C. Neem de rijst en het bakpapier van de bodem en bak het deeg bij dezelfde temperatuur ongeveer 10min verder.
Stap 3:
Splits de eieren. Klop de 7 eierdooiers met de condensmelk tot een dikke créme. Roer het limoenraspsel en het sap erdoorheen. Strijk de vulling over de bodem. Bak de taart bij dezelfde temperatuur 20-25min. Dek deze eventueel af.
Stap 4:
Klop het eiwit stijv, voeg hierbij geleidelijk de suiker toe. Strijk het opgeklopte eiwit over de taart. Laat hem onder de grill bruin worden. Laat de taart afkoelen en smullen maar.

Reacties