Benodigdheden voor 16 stuks:
60g zachter boter
225g bruine bastardsuiker
115g pindakaas met stukjes noot
2 eieren licht opgeklopt
1 tl vanille-essence
225g bloem
2 tl bakpoeder
100ml melk
Voor de glazuur:
200g roomkaas
2 el zachter boter
225g poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de overn op 180°C.
Bekleed 2 muffinblikken met 16 vompjes. Wil je natuurlijk grote cakejes dan doe je er maar 12.
Vervolgens doe je in een kom de boter, suiker en de pindakaas en klop dit tot een homogene massa (ongeveer 1 à 2 min). Voeg dan geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het mengsel. Na elke toevoeging flink doorroeren. Vergeet de vanille-essence niet toe te voegen. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel dit onder het mengsel. Verdeel het mengsel over de vompjes.
Deze cakejes moeten ongeveer 25 min bakken.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Voor de glazuur ga je als volgt te werk:
Meng de roomkaas en de boter in een grote kom. Zeef het poedersuiker erboven en meng alles goed. Om het minder zoet te maken kan je bijvoorbeeld de helft van het poedersuiker gebruiken. Op de foto heb ik het afgewerkt met botercrème.
Als de cakejes afgekoeld zijn, kan je ze versieren met de glazuur. Zet ze dan nog een tijdje in de koelkast. Dan kan de glazuur een beetje op stijven.
60g zachter boter
225g bruine bastardsuiker
115g pindakaas met stukjes noot
2 eieren licht opgeklopt
1 tl vanille-essence
225g bloem
2 tl bakpoeder
100ml melk
Voor de glazuur:
200g roomkaas
2 el zachter boter
225g poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de overn op 180°C.
Bekleed 2 muffinblikken met 16 vompjes. Wil je natuurlijk grote cakejes dan doe je er maar 12.
Vervolgens doe je in een kom de boter, suiker en de pindakaas en klop dit tot een homogene massa (ongeveer 1 à 2 min). Voeg dan geleidelijk de losgeklopte eieren toe aan het mengsel. Na elke toevoeging flink doorroeren. Vergeet de vanille-essence niet toe te voegen. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven en spatel dit onder het mengsel. Verdeel het mengsel over de vompjes.
Deze cakejes moeten ongeveer 25 min bakken.
Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Voor de glazuur ga je als volgt te werk:
Meng de roomkaas en de boter in een grote kom. Zeef het poedersuiker erboven en meng alles goed. Om het minder zoet te maken kan je bijvoorbeeld de helft van het poedersuiker gebruiken. Op de foto heb ik het afgewerkt met botercrème.
Als de cakejes afgekoeld zijn, kan je ze versieren met de glazuur. Zet ze dan nog een tijdje in de koelkast. Dan kan de glazuur een beetje op stijven.
Reacties
Een reactie posten