Ilans verjaardagstaart : Polkadot cake
Samenstelling:
Voor de polkadots:
Maak een hoeveelheid bescuit beslag. Verdeel deze dan in vier gelijke delen en kleur elk deel verschillend met voedingskleurstof.
Vet dan een cakepop bakplaat (zie foto) in en vul de onderste helft met het gekleurde deeg. Laat deze ongeveer 30 min bakken. De bollen mogen nog niet volledig gaar zijn.
Laat deze afkoelen.
Voor de taart:
Ondertussen maak je 2 keer een hoeveelheid voor een bescuit (diam 26 cm) maar doe het zonder eierdooiers. Dus meng alle ingredienten onder het eiwit.
Leg een laagje deeg in de springvorm. Leg dan willekeurig de bollen in de vorm en overgiet ze met de rest van het bescuit mengsel. Zorg ervoor dat de bollen volledig bedekt zijn. Laat de cake zeker 60 min bakken in de overn op 150°C.
Banketbakkersroom:
Om de taart nog lekkerder te maken is er hier ook een laag banketbakkersroom toegevoegd in het midden van de taart.
Botercreme:
Maak botercreme (deze keer de helft gezoet) genoeg om de hele taart te kunnen insmeren.
Voor de afwerking is hier gekozen voor een groene omranding met rood fruit.
Reacties
Een reactie posten