Mokkacupcakes met botercréme

Benodigdheden voor 20 stuks:
2 el instant espressokoffie
90g boter
85g fijne kristalsuiker
1 el honing
200ml water
225g bloem
2 el cacao
1 tl zuiveringszout
45ml melk
1 ei losgeklopt

Voor de botercréme:
250g zachte boter
175g poedersuiker
4 el kaneel

Bereiding:
Verwarm de oven op 180°C.
Bekleed 2 muffinbakvormen met 20 vormpjes.

Doe de oploskoffie, boter, suiker, honing en het water in een pan en zet dit op een laag vuur. Blijf wel roeren tot alle suiker opgelost is. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag. Laat het nog 5 min doorkoken en laat het dan afkoelen.

Zeef de bloem, cacao in een kom. Los het zuiveringszout op in de melk. Voeg nu alle vloeibare ingrediënten bij de droge en maak een mooi beslag.
Schep dan alles in de vormpjes en bak de cakejes 15 à 20 min in de oven.

Voor de botercreme ga je als volgt te werk:
Doe de boter in een kom en klop deze op totdat de kleur veranderd (lichter geworden is). Voeg dan beetje bij beetje het poedersuiker en de kaneel toe. Je bekomt dan een lichte créme die je dan in een spuitzak kan doen.

Als de cakejes zijn afgekoeld spuit je een beetje botercréme op de cupcake en werk af met een chocoladekoffieboon.

Reacties