Benodigdheden:
Voor de biscuit (dit 2x):
150g suiker
5 eieren
1 pakje vanillesuiker
1/2 tl bakpoeder
150g bloem
Voor de creme tussen de twee biscuits:
200g mascarpone
een paar lepels confituur (aarbeiden met rabarber)
Voor de ganach:
200g donkere chocolade
50g boter
100ml room
Voor de afwerking:
Leo's
varkenfiguren die je maakt uit fondant
De taart wordt volledig ingesmeerd met botercréme.
Bereiding:
Voor de biscuit:
Verwarm de oven op 150°C
Splits de eieren
Roer de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker tot je een romige beslag hebt.
Klop het eiwit stevig.
Zeef de bloem op het eiwit en schep dit samen onder het beslag.
Stort het deeg in een spingvorm van 26cm.
Laat de taart ongeveer 60min bakken totdat deze volledig gerezen is.
Tip: Om een leuk effect te krijgen kan je de biscuit een kleurtje geven. In dit geval roze.
Voor de creme:
Meng de mascarpone en de confituur onder elkaar en laat dit even koelen in de koelkast.
Maak ondertussen ook de botercréme.
Voor de ganach doe je het volgende:
Verwarm de room en de boter in een pan en laat dit even doorkoken. Ondertussen breek je de chocolade in stukjes in een kom. Doe de warme room op de chocolade en roer dit onder elkaar totdat je een mooi mengsel krijgt.
Samenstellen van de taart:
Leg een biscuit op een een taartvorm. Op de bovenkant van die biscuit spuit je een beetje botercréme op de buitenste rand zodat de créme van mascarpone en confituur er niet van tussen valt. Leg dan de 2de biscuit er boven op. Smeer nu heel de taart in met botercréme.
Werk nu de taart af met leo koekjes zodat de taart op een ton begint te lijken.
Plaat op de bovenkant van de taart de varkenfiguren en stort dan de ganach boven op de taart. Zo krijg je een modder effect. Werk de taart nog af met een mooi lintje. En ooohhhhh!
Voor de biscuit (dit 2x):
150g suiker
5 eieren
1 pakje vanillesuiker
1/2 tl bakpoeder
150g bloem
Voor de creme tussen de twee biscuits:
200g mascarpone
een paar lepels confituur (aarbeiden met rabarber)
Voor de ganach:
200g donkere chocolade
50g boter
100ml room
Voor de afwerking:
Leo's
varkenfiguren die je maakt uit fondant
De taart wordt volledig ingesmeerd met botercréme.
Bereiding:
Voor de biscuit:
Verwarm de oven op 150°C
Splits de eieren
Roer de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker tot je een romige beslag hebt.
Klop het eiwit stevig.
Zeef de bloem op het eiwit en schep dit samen onder het beslag.
Stort het deeg in een spingvorm van 26cm.
Laat de taart ongeveer 60min bakken totdat deze volledig gerezen is.
Tip: Om een leuk effect te krijgen kan je de biscuit een kleurtje geven. In dit geval roze.
Voor de creme:
Meng de mascarpone en de confituur onder elkaar en laat dit even koelen in de koelkast.
Maak ondertussen ook de botercréme.
Voor de ganach doe je het volgende:
Verwarm de room en de boter in een pan en laat dit even doorkoken. Ondertussen breek je de chocolade in stukjes in een kom. Doe de warme room op de chocolade en roer dit onder elkaar totdat je een mooi mengsel krijgt.
Samenstellen van de taart:
Leg een biscuit op een een taartvorm. Op de bovenkant van die biscuit spuit je een beetje botercréme op de buitenste rand zodat de créme van mascarpone en confituur er niet van tussen valt. Leg dan de 2de biscuit er boven op. Smeer nu heel de taart in met botercréme.
Werk nu de taart af met leo koekjes zodat de taart op een ton begint te lijken.
Plaat op de bovenkant van de taart de varkenfiguren en stort dan de ganach boven op de taart. Zo krijg je een modder effect. Werk de taart nog af met een mooi lintje. En ooohhhhh!
Reacties
Een reactie posten