Benodigdheden voor 12 stuks:
75ml zonnebloemolie (eventueel extra om in te vetten)
250g bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1/4 tl piment
55g amandelen, gehakt
100g suiker
175g rijpe nectarines (ontdaan van schil en fijngesneden)
1 rijpe banaan, in plakjes
2 grote eieren
75ml dikke yoghurt
1 tl amandelessence
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een muffinblik met 12 vormpjes. Of vet ze in met olie.
Zeef het bloem en de bakpoeder, zout en piment in een kom.
Roer de gehakte amandelen en de suiker erdoor.
Prak de nectarines en de banaan in een aparte kom en roer er de eieren, olie, yoghurt en amandelessence er door.
Roer nu het fruitmengsel bij de droge ingrediƫnten. Roer wel niet te lang, het beslag met klonterig zijn.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak deze ongeveer 20min in de oven. Ze moeten gerezen zijn en goudbruin. Je kan ze warm of koud serveren.
Helaas ook hier geen foto van.
75ml zonnebloemolie (eventueel extra om in te vetten)
250g bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1/4 tl piment
55g amandelen, gehakt
100g suiker
175g rijpe nectarines (ontdaan van schil en fijngesneden)
1 rijpe banaan, in plakjes
2 grote eieren
75ml dikke yoghurt
1 tl amandelessence
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een muffinblik met 12 vormpjes. Of vet ze in met olie.
Zeef het bloem en de bakpoeder, zout en piment in een kom.
Roer de gehakte amandelen en de suiker erdoor.
Prak de nectarines en de banaan in een aparte kom en roer er de eieren, olie, yoghurt en amandelessence er door.
Roer nu het fruitmengsel bij de droge ingrediƫnten. Roer wel niet te lang, het beslag met klonterig zijn.
Verdeel het beslag over de vormpjes en bak deze ongeveer 20min in de oven. Ze moeten gerezen zijn en goudbruin. Je kan ze warm of koud serveren.
Helaas ook hier geen foto van.
Reacties
Een reactie posten