Stroopwafeltaart

Benodigdheden:
2 pakken stroopwafels (12)
1 zakje mini stroopwafeltjes
500 gram mascarpone
40 gram
basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;)
150 gram nougatinestukjes (dit hoeft niet, kan ook merengue gebruiken)
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
500-ml slagroom
2 zakjes klopfix


Bereiding:
Neem de stroopwafels (alle grote) en breek deze allemaal in kleinere stukken. Mogen best nog grove stukken bijzitten.
Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Hierbij kan je nog bijvoorbeeld de nougatinestukjes bijvoegen. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt).
Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan. TIP: gebruik op de bodem van de vorm een bakpapier, dan blijft de taartbodem niet aan de vorm kleven en is het ook achteraf makkelijker te serveren.
Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren. Laat de taart nu een 3uur opstijven in de koelkast en dan serveren maar.
TIP: snij de taart is fijne stukken.

Commentaar:
Ik heb deze  taart al meermaals moeten maken voor een familiefeest en ik moet zeggen dat het steeds een succes is. Echt een aanrader om dit eens uit te proberen. Foto van de taart komt nog.

Reacties